Medzinárodný úspech

Koncom minulého školského roka sa naša škola rozhodla zapojiť do súťaže s názvom „The Ultimate School Trip“, ktorý realizuje Consumer Classroom. Základnou myšlienkou tohto projektu bola spolupráca študentov z dvoch krajín, ktorých úlohou bolo zorganizovať fiktívny spoločný ekologický výlet do zahraničia. Rozpočet tohto výletu mal byť čo najnižší. Projekt mal byť spracovaný vo forme videa s maximálnou dĺžkou 15 minút a mal spĺňať nasledujúce podmienky, za ktoré sa dostávali body:
1) Obsahová stránka videa a splnenie témy (0 – 10 bodov)
2) Výška rozpočtu (0 – 10 bodov)
3) Ekologickosť výletu (0 – 10 bodov)
4) Praktické tipy na cestu (0 – 10 bodov)
5) Kreatívnosť videa (0 – 10 bodov)

Náš projekt sme realizovali spoločne so študentmi General Lyceum of Velvendo z Grécka, s ktorými sme už spolupracovali v projektoch s názvami „ET Call Europe“, „Responsible eating“ a „Robo-Wonders“. Náš slovenský tím tvorili študenti: Dalibor Danko (III.A), Anna Rikková (III.A), Zuzana Petriková (III.A), Petronela Bernárová (I.A), Ivana Ballaschová (I.A) a p. profesorka RNDr. Gabriela Kövesiová. Grécky tím tvorilo 5 študentov spoločne s ich učiteľom Johnom Kokkinidisom. Spoločne sme sa rozhodli, že naplánujeme trojdňový výlet do holandského mesta, Amsterdam. Konečný rozpočet nášho projektu bol vo výške 3 609, 92€.

Tento rok hodnotili projekty nasledujúci experti: Liina Liblik, Head of Communications at Child & Youth Finance International (CYFI); Mari Nishimura, Project Officer at UNEP; Dr. Roman Kroufek, Teacher Educator at Faculty of Education of J.E. Purkyně University in Ústí nad Labem (Czech Republic); Vera Martinho, Senior Manager for Education at JA Europe.

Do súťaže sa zapojilo 17 tímov z rôznych krajín. Konkurencia bola veľká, ale predsa sa nám podarilo umiestniť na prvom mieste s počtom bodov 43,67. Touto cestou sa nám podarilo vyhrať finančnú sumu vo výške 6 000€, ktorá sa rovnomerne rozdelí medzi obe školy.
Z víťazstva sa veľmi tešíme a dúfame, že to našej malej škole prinieslo ďalší úspech.

...späť...