Matematická súťaž NÁBOJ

Náboj je medzinárodná súťaž, ktorá umožňuje stredoškolským študentom takmer z celej Európy porovnať si svoje vedomosti z oblasti matematiky. Na Slovensku sa matematický Náboj organizuje v Bratislave a v Košiciach – na Gymnáziu Alejová.
Študenti sú rozdelení do dvoch súťažných kategórií, teda juniori (študenti 1. a 2. ročníka) a seniori (študenti 3. a 4. ročníka). Každý tím pozostáva z 5 členov. Na začiatku súťaže každý tím obdrží sadu 6 nezvyčajných matematických úloh. Počas riešení si členovia tímu aj trošku zašprintujú k stolu, pri ktorom im úlohu skontrolujú. V prípade správneho riešenia dostane tím novú úlohu, naopak pri nesprávnom výsledku sa im úloha vráti. Snahou tímu je za 120 minút vyriešiť čo najviac úloh.

Naša malá škola, tak ako každoročne, sa zúčastnila i tento rok tejto súťaže. Náš päťčlenný tím pozostával zo študentov III. A triedy (Simona Herichová, Anna Rikková, Dalibor Danko) a VIII.OA triedy (Vanessa Kováčová, František Sciranka). Spoločne sa nám podarilo vyriešiť 9 úloh a v medzinárodnom rebríčku zdolať 107 škôl. Aj napriek tomu, že úlohy boli veľmi náročné, súťaž sme si všetci veľmi užili a tým aj získali množstvo nových skúseností.

Sme veľmi radi, že sme mohli našu malú školu aspoň takýmto spôsobom reprezentovať . :)

...späť...