Plavecký výcvik – Drienica 2012

1. deň (pondelok, 4. 6. 2012)

Ráno nám meškal autobus, ale to vôbec nevadilo. Po príchode sme si prezreli izby a vybalili svoje veci. A hybaj, do bazéna! Všetci sme si obliekli plavky a „zabalili“ sme sa do uterákov, lenže profesori nás zastavili so slovami: „Vonku je zima, všetci si oblečte tepláky a bundy!“ Vodu sme si veľmi užili. Povinný výcvik aj voľnú zábavu. Po osobnom voľne sme konečne dostali výdatný obed. Spoločnosť v jedálni nám robili mladší žiaci z iných škôl. Poobede sme sa prešli po okolí, aby sme vedeli, kde to vlastne sme. Večerný program sa niesol v znamení voľby Miss a Mistr plaveckého výcviku. Po skvelej zábave učitelia zahlásili večierku. Bola mimochodom priskoro. S očakávaním ďalších dní sme skôr alebo neskôr všetci zaspali.

... tu sú fotky z 1.dňa

2. deň (utorok, 5. 6. 2012)

Bol to celkom obyčajný deň,
vstali sme a cvičili sme hneď.

Po raňajkách sme išli do prírody,
na obed boli chutné hody.

Potom sme zas mali ísť na túru,
pršalo, takže sme radšej ostali dnu.

Vo vnútri sme sa spolu hrali,
dobre sme sa zabávali.

Večeru sme zjedli,
do bazéna zbehli.

Učitelia na nás večer kričali,
aby sme už konečne zaspali.

... tu sú fotky z 2.dňa

3. deň (streda, 6. 6. 2012)

V stredu ráno sme sa zobudili a v krásnom počasí nás čakala pravidelná ranná (chvíľami nepríjemná) rozcvička. Po takomto svižnom prebudení nastalo rýchle, ba až bleskové upratovanie našich izieb. Po raňajkách sme sa vybrali na prechádzku do blízkej dedinky Drienica. Tam sme mali skvelý program. Rozdelili sme sa do skupín. Cieľom bolo splnenie 3 úloh. Od miestnych obyvateľov sme si mali vypýtať niečo na jedenie, niečo na kultúrne vyžitie a voľný čas, treťou úlohou bolo doniesť niečo na pohybovú aktivitu. O 12.00 hodine sme sa všetci opäť zišli a začalo sa počítanie bodov. Po chutnom obede nás čakal pravidelný plavecký výcvik. Vo vode sme si to užívali. Poobede sme si opekali špekáčiky a zabávali sa na ihriskách. Naši futbalisti mali hlasnú podporu svojich fanúšičiek. Večer učitelia očakávali, že odpadneme od únavy, ale my sme sa premohli a chvíľu nám to zaspávanie trvalo.

... tu sú fotky z 3.dňa

4. deň (štvrtok, 7. 6. 2012)

Dopoludňajší program sa začal turistikou na Lysú. Neboli sme s tým veľmi nadšení, ale aj tak sme sa bez nevhodných poznámok (na začiatku) vybrali na túru. Cestou nás fotila pani profesorka Fehérová. Viac alebo menej natešené tváre večer dávala na stránku našej školy. Po hodine sme došli na Lysú, kde sme sa zložili a najedli. Poniektorí žiaci išli až na samý vrchol a prekonali tak svoje sily. Bolo to presne 1068 m.n.m. Cesta späť do hotela sa nám zdala už kratšia. Celí vyčerpaní sme si na hodinu oddýchli. Keďže nám prvé dni počasie neprialo, plavecké preteky presunuli na dnešný deň. Veľmi nás to nepotešilo, ale aj napriek tomu sme plávali s veľkým elánom. Na záver dňa, sme to ukončili diskotékou, veselým karnevalom a celkovým hodnotením nášho pobytu. Učitelia nám odovzdali drobné darčeky a sladké odmeny. Každý získal osvedčenie o účasti na plaveckom výcviku.

... tu sú fotky zo 4.dňa

5. deň (piatok, 8. 06. 2012)

Zobudili sme sa o pol ôsmej a rozcvičku sme nemali. Po raňajkách sme dostali čas zbaliť sa. O pol desiatej nám už prišiel autobus. Vystúpili sme vo Veľkom Šariši, v žrebčinci. Prezreli sme si kone so zaujímavým výkladom a každý si mohol vyskúšať jazdu na koni. Potom sme išli na Šarišský hrad. Cesta na hrad nám trvala asi pol hodinu. Bola to iba zrúcanina, na ktorej pracovali robotníci. Boli tam aj kozy, ktoré boli veľmi drzé. Jednej našej spolužiačke zožrali obed. Späť k autobusu sme išli skratkou. Cesta domov bola príjemná, všetci sa tešili na svojich blízkych. Pred našou školou nás už čakali rodičia, aby nám pomohli nielen s ťažkými kuframi plnými suvenírov, ale aj s našimi unavenými telami. Vrátili sme sa plní nových zaujímavých zážitkov a s nádejou, že nasledujúci rok sa zúčastníme nejakého podobného pobytu opäť všetci spolu.

... tu sú fotky z 5.dňa

...späť...